maandag 18 november 2019 | Advies

De beste vloer voor jouw woonstijl

De landelijke woonstijl is een van de populairste woonstijlen in Nederland. In dit interieur spelen nostalgie, comfort en handwerk een belangrijke rol om zo een knusse en warme sfeer te creëren. Karakteristieke kenmerken zijn doorleefde objecten en zichtbare natuurlijke materialen. Qua gebruik van textiel wordt er veel gebruik gemaakt van linnen en katoen, vaak uitgevoerd in grove weefsels. Zwart-, bruin,- wit,- en pasteltinten vormen de basis aangevuld met zilver, koper en goud. Voor de vloer wordt dan ook vaak gekozen voor een donkere hout-look-a-like met een uitgesproken print, uitgevoerd in zo breed mogelijke planken. Maar ook een grijze vloer met betonlook zou kunnen passen of een white wash-look. Met een hoogpolig kleed van wol maak je het geheel helemaal af.

Bijna net zo in trek als de landelijke woonstijl is het Scandinavische interieur. De basis is wit in combinatie met grijstinten, pasteltinten met hier en daar een zwart accent voor het contrast. Om deze basis te versterken is de vloer licht van kleur en het liefst geïnspireerd op lichte houtsoorten. Ook een compleet witte planken vloer zou uitstekend passen. Maar ook een linoleumvloer uitgevoerd in een warme grijstint is goed mogelijk.

De laatste jaren is de industriële woonstijl erg gewild en hoewel deze allerlei varianten kent, zoals bijvoorbeeld urban living, is de basis hetzelfde. Bij de inrichting draait het om ruimte en transparantie met ruige randen. Een interieur ook waarin kunstzinnige en uitgesproken objecten en vintage meubelen uitstekend hun plaats kunnen vinden in een basis van strakke lijnen, eerlijke materialen en duidelijk zichtbare constructiedetails. De vloer moet hier uiteraard bij passen. Denk in de richting van een betonlook, tegels of bijvoorbeeld een als eikenhout gekleurde vloer met brede vloerdelen. De vloer mag hoe dan ook niet te veel aandacht vragen. Het kleed dat je er bijvoorbeeld op legt kan daarentegen voorzien zijn van een uitgesproken, kleurrijk en kunstzinnig design.


Binnen het assortiment van Binnen hebben we vloeren die passen bij elke woonstijl. Kom vooral langs en laat je adviseren over welke vloer het beste bij jouw woonstijl past.