donderdag 28 maart 2019 | Advies

Wel de frisse lucht, maar niet de beestjes binnen

Zowel gedurende de zomer als in de winter, voelen we steeds vaker de behoefte om de ramen flink open te zetten. Maar de kans dat insecten naar binnen komen, is dan groot.

Wel de frisse lucht, maar niet de beestjes binnen

Je houdt beestjes op een vriendelijke én stijlvolle manier buiten met mooi en slim horrengaas. Horren kun je plaatsen voor nagenoeg elke opening, of dat nu een deur, een (dak)raam of een serre is. Horren worden op maat gemaakt, en voor elk type raam of deur is wel een oplossing mogelijk.

Ventileren is natuurlijk het hele jaar fijn. Het huis frist er van op, en het is gezond - zeker in de slaapkamer. De inzethor is de meest eenvoudige manier van het plaatsen van gaas. Deze hor plaats je zonder boren in het kozijn, en kan dus in de winter makkelijk verwijderd en opgeborgen worden. De inzethor, de vaste hor en de rolhor - die het gaas oprolt in een cassette - zijn ook geschikt voor ramen die naar binnen draaien, en draaikiepramen.

Terwijl voor de (bij)keukendeur een vaste hordeur handig is, kun je voor de schuifpui kiezen uit meer opties. Zo is het mogelijk een of meerdere horpanelen in te passen die je opzij kunt schuiven. Een rolhordeur rolt zich op in een cassette aan de zijkant, tegen het kozijn geplaatst. Een plissé-hordeur vouwt zich juist harmonisch op en kan op elke gewenste stand open blijven staan.

De horren van Luxaflex® bestaan uit een duurzame constructie van aluminium en gaas van fiberglas met een ultradunne pvc-laag, zodat je er prima doorheen kunt kijken. De profielen zijn standaard in vier kleuren leverbaar, maar tegen meerprijs zijn meer RAL-kleuren mogelijk.
Afhankelijk van het model dat je kiest is er gaas in verschillende kleuren, dessins en structuren. Er is bovendien speciaal antipollen-gaas, dat pollen uit de lucht filtert waardoor de kans op hooikoorts vermindert.