dinsdag 31 juli 2018 | Advies

Inbraakpreventie met elektrische raamdecoratie: houd dieven buiten

Het mooie weer doet jou ook vast weer verlangen naar vakantie. Het is dus nu een goed moment om na te denken over inbraakpreventie. Wist je dat raamdecoratie kan meehelpen om dieven buiten de deur te houden?

Wanneer je het huis tijdelijk onbewoond achterlaat, is het vanzelfsprekend verstandig om goed hang- en sluitwerk te hebben. Het is ook niet gek om het de buren even te melden zodat zij een oogje in het zeil kunnen houden. Goede buitenverlichting is ook heel wenselijk. Zet die indringers maar in het licht op het moment dat ze te dichtbij komen.

Inbrekers houden jou in de gaten

Inbrekers controleren regelmatig langere tijd of huizen bewoond zijn en wat gewoontes van de bewoners zijn. Veel mensen ruimen op en poetsen nog even de boel, voordat zij op vakantie gaan. Met één blik door het raam herkent een inbreker dat. Als er dan ook nog eens geen licht brandt, de gordijnen de hele dag open of juist dicht zijn en de post opstapelt, wordt het al heel snel duidelijk dat de bewoners er niet zijn.

Laat het lijken alsof je huis bewoond is. Zorg dat iemand de post dagelijks weghaalt en niet in het zicht opruimt. Zet wat lege kopjes of glazen neer, laat wat paperassen slingeren en zet je lampen achter een tijdsschakelaar.

scenario's instellen met somfy

Ook met behulp van elektrische raamdecoratie kan het lijken alsof er iemand woont. Met het merk Somfy kun je complete scenario’s instellen. Laat bijvoorbeeld elke avond de rolgordijnen zakken en ze ’s ochtends weer omhoog gaan. Zo lijkt het of je naar bed gaat. En wil je liever geen vaste herkenbare patronen? Via een app op je telefoon kun je de raamdecoratie ook bedienen. Als je ’s avonds op verschillende tijden de gordijnen dicht laat schuiven, lijkt het huis meer bewoond.

Bekijk hier ons aanbod raamdecoratie. Ook hebben we meer informatie over Somfy. Meer vragen? Loop gerust eens binnen bij een van de filialen van BINNEN. We helpen je graag verder als raamdecoratiespecialist en zijn ook bij jou in de regio te vinden.