maandag 26 februari 2018 | Advies

Tips voor het onderhoud van je PVC vloer

Je sfeervolle huis houd je graag ook onbeschadigd en schoon. Een PVC vloer heeft geen ingewikkelde behandeling nodig. Een beetje bescherming van je vloer kan echter nooit kwaad natuurlijk. We vertellen je graag wat de beste manieren zijn om lang van je PVC-vloer te genieten.

PVC is sterker en krasvaster dan vinyl, maar met een beetje vilt onder bijvoorbeeld de stoelpoten voorkom je krassen in je vloer. De meeste PVC-vloeren hebben een PU-laag (polyurethaan) die bescherming geeft. Het is mogelijk om daar bovenop nog een extra PU-laag te laten aanbrengen voor extra bescherming. Deze is ook gemakkelijker schoon te houden.

Hoe maak je een PVC vloer schoon?

Om de vloer schoon te houden, is het raadzaam om middelen te gebruiken die PH-neutraal zijn, dus geen agressieve schoonmaakmiddelen. Ook olie- en olieachtige substanties kun je beter niet gebruiken op de vloer. PVC is waterbestendig, maar het is niet verstandig om plassen water lang te laten liggen.

PVC stofzuigen

Voorkomen is beter dan genezen, dus leg een goede droogloopmat neer op plekken waar je het huis binnenkomt. Met goed voeten vegen komt er minder vuil in je huis.

En verder kun je het dagelijkse onderhoud gewoon met een stofzuiger of een vloerwisser af. Hoe schoner je de vloer houdt, hoe minder kans er bestaat op krassen die door zand of steentjes worden gemaakt. En hoe mooier je de vloer houdt, hoe fijner de sfeer in je huis blijft.

PVC en vloerverwarming

PVC is een kunststof die lang meegaat. De vloer is sterk, stabiel en geluiddempend. Daarbij is het mogelijk om het te combineren met vloerverwarming. Dankzij de vele verschillende looks, past PVC in elk interieur. We helpen je graag met kiezen.

[[bedrijfsnaam is specialist op het gebied van vloeren. Wil je meer informatie over PVC-vloeren? Kom dan eens langs in één van onze winkels. We vertellen je graag meer over de eigenschappen en de mogelijkheden. En heb je een keuze gemaakt, zorgen wij voor perfecte afhandeling en een super resultaat.