vrijdag 22 februari 2019 | Advies

Snel effect met een kleed

Met een kleed zorg je voor warme voeten en demping van geluid. Maar ook voor een snelle make over van je interieur. Daar kun je mee spelen.

Wil jij met een relatief kleine aanpassing een grote impact op je interieur? In een handomdraai geef je een draai aan de sfeer door het kiezen van een kleed. Zacht en hoogpolig voor een knus en behaaglijk gevoel, of een uitbundig patroon in kleur voor een pittig accent in een rustige setting. De basis blijft gelijk, maar door het wisselen van de kleden voelt het hele huis anders aan.

Een kleed kan - zonder al te veel aandacht te vragen - zorgen voor verbinding in de zithoek. Zo creëer je met een kleed een eiland in grote ruimtes. Plaats de bank, fauteuils, verlichting en de salontafel op het kleed, en er ontstaat direct een logische indeling.

Ook leuk: kies voor een kleed in de zithoek maar leg er ook eentje onder de eettafel. Zo deel je je woonkamer op in twee zones, zonder een echte afscheiding te gebruiken. Een effen kleed in een neutrale kleur zorgt voor warme voeten en dempt het geluid, maar doet dat zonder op te vallen.

Met een kleed kun je ook, in een handomdraai, een statement maken. Kies voor een kleed met een uitbundig patroon, sprekende kleuren of een afwijkende vorm en doorbreek de stijl. Een kleed met een losse, hoge pool of juist een stoer kleed met een leren band, zorgt voor contrast in een harmonieus interieur.

Ook in de slaapkamer en in de hal zorgen kleden voor warmte en sfeer. Breek een lange gang met meerdere ‘lopers’, of verleng het bed optisch door een kleed royaal uit te laten steken aan het voeteneind. Met een kleed op de vloer geef je je interieur snel en gemakkelijk iets extra’s. Of het nu draait om warme voeten, een betere akoestiek of een toef kleur. Het vloerkleed is de snelle en flexibele smaakmaker in elk huis.

Laat je nu adviseren in de BINNEN winkel voor een vloerkleed passend bij jouw interieur!