maandag 26 februari 2018 | Advies

Wat is het verschil tussen pvc en laminaat op je vloer?

Nieuwe vloer nodig en twijfel je welke vloerbedekking het beste bij jou past? De keuze voor een vloer is belangrijk en legt de basis voor de sfeer en het comfort van je inrichting. Vanuit de vloer ontstaan vervolgens stijlvolle of spannende combinaties met raamdecoratie, de kleuren van je wanden en de meubels.

Om te helpen bij de keuze van je vloer, leggen we in deze blog het verschil tussen PVC en laminaat uit.

Wat is PVC?

PVC is een kunststof die recyclebaar is. Een vloer van dit materiaal gaat lang mee. Een vloer van PVC zorgt voor geluidsvermindering ten opzichte van laminaat. Hou je van warmte? PVC kan ook gemakkelijk met een vloerverwarming gecombineerd worden. De stroken of tegels worden direct op de ondervloer gelegd. Daarom is het belangrijk dat de vloer zo egaal mogelijk is om oneffenheden te voorkomen.

PVC-vloeren zijn gemakkelijk te onderhouden. Vocht is ook geen probleem, PVC kun je zelfs in de badkamer leggen. De dessins zijn uiteenlopend, zo is er PVC dat precies op hout, op beton of op tegels lijkt, zelfs met voelbare structuur. Sfeervol, natuurlijk, strak, landelijk, voor elke stijl is er een passende PVC-vloer te vinden. Fris je huis op en maak je inrichting onweerstaanbaar.

Wat is laminaat?

Laminaat is eveneens kunststof, vaak gemaakt van MDF en dankzij het laminatieproces samengesmolten tot vloerplanken. Laminaat wordt vaak gekozen vanwege de prijs-kwaliteitverhouding. Laminaat is wat gehoriger dan PVC, maar dat is deels te ondervangen met een goede ondervloer.

Laminaat lijkt qua uiterlijk op hout, dankzij de fotoprint die gebruikt wordt bij de maak van de vloerdelen. Tegenwoordig zijn er ook soorten laminaat die geschikt zijn in combinatie met vloerverwarming. Maar laminaat is minder vochtbestendig dan PVC.

Meer informatie of inspiratie nodig? We helpen je graag op weg naar een gestyled geheel. Wij weten ook wat er bij een bepaalde look PVC-vloer past. Koop je een PVC-vloer bij BINNEN in Nederland, dan heb je geen omkijken naar. De complete zorg wordt bij jou weggehaald. Wij komen de vloer inmeten, egaliseren de vloer eronder, leggen het voor je en dragen de verantwoordelijkheid voor de afwerking en het resultaat.