maandag 26 februari 2018 | Advies

Wat is het verschil tussen pvc en vinyl op je vloer?

Je wilt in de woonkamer of op een verdieping in je huis nieuwe vloerbedekking leggen, maar je twijfelt tussen PVC en vinyl? Dan heb je wat aan dit advies! Hier leggen we de verschillen tussen PVC en vinyl uit.

Heb je thuis indianen sluipen die graag onhoorbaar willen blijven? Of wil je een stevige vloer omdat het meer een bende wilden is dat dagelijks thuiskomt? Een vloer is heel belangrijk in je huis. Het is daarom handig vooraf te bedenken wat voor jou persoonlijk de criteria voor een prettige vloer zijn. Je wilt dat je vloer comfortabel is, past bij je situatie en prettig te combineren is met je mooie meubelen.

PVC en vinyl zijn allebei kunststof vloerbedekkingen van polyvinylchloride waar je veel plezier aan kunt beleven. Beiden zijn stil en comfortabel en het onderhoud is heel gemakkelijk. Het verschil zit ‘m in de samenstelling. Bij vinyl wordt een andere onderlaag gemaakt, die vinyl verend en zachter maakt.

Duurzame vloer

PVC staat bekend als erg duurzaam. Bij vinyl is het niveau van duurzaamheid verschillend omdat het afhangt van de slijtlaag en de kwaliteit van de vinylstroken.

Qua lopen is PVC comfortabel, omdat het zachter en warmer is dan laminaat. Vinyl is nog weer zachter dan PVC. Dat voelt comfortabel, maar het betekent ook dat er sneller afdrukken in blijven staan. Dit komt omdat vinyl aan de onderkant schuim heeft en dus zacht is. PVC is aan de onderzijde hard en dus steviger.

Vloerverwarming onder PVC en vinyl

Bij beide vloerbedekkingen is het gebruik van vloerverwarming mogelijk. Maar je moet bij vinyl even opletten, want het hangt wel van de dikte van het materiaal af.

Ook over de prijs valt wat te vertellen. PVC heeft qua levensduur een prima prijs. Bij vinyl schommelen de prijzen. Die schommelingen hebben onder meer te maken met de kwaliteit van het product. Laat je dus over vinyl goed voorlichten door een specialist.

PVC en vinyl verlijmen

Zowel vinyl als PVC kun je het beste laten verlijmen in je woning. Zo ligt het stil en wordt het stil in huis, want beiden werken geluiddempend. Wel is het belangrijk dat de ondergrond zo glad mogelijk is.

Koop je een PVC- en vinylvloer bij BINNEN in Nederland, dan heb je er geen omkijken naar. Je wordt helemaal ontzorgd. Wij meten de vloer in, egaliseren het geheel, leggen het voor je en dragen de verantwoordelijkheid voor de afwerking en het resultaat.