woensdag 15 augustus 2018 | Advies

Wat is het verschil tussen een vouwgordijn en plisségordijn?

Een plisségordijn heeft de vouwen met scherpe hoeken niet ver uit elkaar. Je kunt het vergelijken met een harmonica. Een plisségordijn kun je van beneden naar boven trekken, maar er zijn ook types waarbij je de bovenkant kunt laten zakken, zodat het raam aan de bovenkant onbekleed is. Een plisségordijn passen in verschillende stijlen interieurs. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende transparanties. Op die manier vind je altijd een plisségordijn die in je interieur past.

2-in-1 plisségordijn

Met een 2-in-1 plisségordijn kun je twee transparanties combineren. Zo kun je overdag gaan voor transparant en ’s avonds voor privacy. Uiteraard zijn er vele tussenvormen, waardoor je prima met de lichtinval kunt spelen. Maak de sfeer in je huis naar de zin.

Tot slot kun je nog gaan voor het dupligordijn. Dit is een gordijn met twee plisségordijnen waarbij de vouwen zo tegenover elkaar hangen dat ertussen een honingraatstructuur ontstaat. Dit geeft meerdere voordelen. Meer over dupligordijnen lees je hier.

Vouwgordijn

Een vouwgordijn heeft veel grotere horizontale banen dan een plisségordijn. De stof vouwt zich op als je de onderkant naar boven trekt of de bovenkant laat zakken. Voor een vouwgordijn wordt gordijnstof gebruikt, dus er is heel veel keuze uit kleuren, dessins en verschillende transparanties.

In een klassiek of een landelijke interieur vind je vaker vouwgordijnen terug, dan in een strak interieur.

Advies raamdecoratie

Meer weten over raamdecoratie en zonwering? BINNEN is in de regio specialist op het gebied van raamdecoratie. We geven je graag advies over welke raamdecoratie in welk interieur past. We kunnen komen inmeten en monteren, zodat het resultaat optimaal is. Kom gerust eens bij ons langs.