woensdag 18 juli 2018 | Advies

Wat is een duorolgordijn?

Wil jij het zonlicht buiten houden? Heb jij je privacy het liefst nauwkeurig in de hand? Of bepaal je heel graag duidelijk de sfeer met lichtinval? Met een duorolgordijn is het allemaal mogelijk. We leggen je graag uit wat een duorolgordijn precies is.

Twee lagen stof

Het woord zegt het al: duo betekent natuurlijk twee. Een duorolgordijn is een rolgordijn bestaande uit twee lagen stof. De stof heeft horizontale banen, die ofwel transparant of dichter of zelfs verduisterend zijn. Door de twee lagen stof achter elkaar, zijn met deze banen ten opzichte van elkaar te bewegen. Op die manier krijg je het gordijn dicht of transparant. Het voordeel hiervan is dat je de lichtinval en privacy heel precies kunt regelen, want je kunt te transparante stroken heel smal maken.

Licht of donker

Door de ‘donkere’ banen boven elkaar te positioneren, kun je de ruimte donker maken. Maar ook alle gradaties van licht zijn mogelijk. En wil je even alles open en licht? Dan rol je het gordijn even op, zodat er even helemaal niets voor je raam hangt.

Verschillende duorolgordijnen

Duorolgordijnen zijn er in verschillende uitvoeringen. Zo kun je kiezen voor brede of smallere banen en meer of minder verduisterend. Ook in de afwerking en bediening zijn er verschillende opties. Daarbij is er een keur aan kleur, dus er is altijd een duorolgordijn die helemaal in je interieur past. En ga je dan voor een originele en opvallende eye-catcher, of wordt je raamdecoratie nauwkeurig op de rest afgestemd. Alles is mogelijk.

Goed opmeten van de ramen

Verrijk je inrichting met een duorolgordijn en wees de baas over jouw lichtinval en privacy. Het is verstandig om de ramen even goed te laten opmeten, omdat je geen kieren wil. Ook is het belangrijk dat de raamdecoratie mooi recht hangt. BINNEN is specialist op het gebied van duorolgordijnen. We helpen je graag verder. Er is altijd een BINNEN filiaal in de buurt.