woensdag 04 juli 2018 | Advies

Wat is een dupligordijn?

Een dupligordijn bestaat simpel gezegd uit twee lagen plisségordijnen voor elkaar. Dan is het handig dat je eerst weet van een plisségordijn is. Plisseren betekent plooien. Een plisségordijn is een gordijn die horizontaal geplooid is. Wanneer je een plisségordijn optrekt, vouwt deze zich op bij de plooien.

Een plisségordijn kan vaak ook van boven naar beneden opgevouwen worden, waardoor het boven het gordijn open is. Dit wordt een top-down systeem genoemd. Zo kun je de gordijnen mooi in het midden van je raam positioneren.

Bij een dupligordijn zijn er eigenlijk twee lagen plisségordijnen. De plooien liggen recht tegenover elkaar. Hierdoor ontstaat er een ruimte in de vorm van een honingraat. Deze ruimte heeft ook nog eens nut. De ruimte ertussen werkt namelijk geluiddempend. Dus wanneer jouw woonkamer hol klinkt omdat je bijvoorbeeld een laminaatvloer hebt liggen, zijn dupligordijnen een goeie oplossing.

Deze raamdecoratie heeft daarnaast een goed isolerende werking. Op het gebied van binnenzonwering houd je het met dupligordijnen het lekker koel in huis. Daarnaast heeft tocht weinig kans langs deze raamdecoratie. Dus in de winter blijft het warm binnen.

Dupligordijnen hebben een elegante look en passen prima in een stijlvol, strak of chique interieur. Heb je een rond, driehoekig of andere vorm raam? Dat is geen enkel punt voor een plissé- of dupligordijn. Met een dupligordijn creëer je zo een fantastische eye-catcher in je huis.

BINNEN maakt de dupligordijnen komt precies meten wat je nodig hebt voor jouw standaard of afwijkend raam. Onze vakmensen maken de raamdecoratie precies passend, zodat er een stijlvol eindresultaat ontstaat.

Kom eens bij ons langs en hoor wat de mogelijkheden voor jouw ramen zijn. Weet je nog niet precies wat je wilt? Geen probleem, in een gesprek met jou kunnen we je adviseren wat bij je stijl en inrichting past.