maandag 26 februari 2018 | Advies

Wel of geen gordijnen? We inspireren je graag

Comfortabel en sfeervol of hopeloos ouderwets: zijn gordijnen nog van deze tijd? Als je overgordijnen zegt, denken veel mensen aan de combinatie met vitrage. Zo was dat eerder. We leggen je graag uit dat de keuze voor gordijnen in je interieur, ook zonder vitrage, nog steeds een goede keuze is. Daarvoor zijn meerdere redenen te noemen.

Waarom gordijnen voor je ramen?

Als je van een warm huis houdt, en je stookgedrag binnen de perken wilt houden, zijn gordijnen een goede optie. Gordijnen hebben een isolerende werking. Tocht wordt verminderd dankzij de extra laag voor je raam. Ook past textiel zich gemakkelijk aan aan de temperatuur in de ruimte. Daardoor voelt het snel behaaglijk aan.

Dus als je overgordijnen gebruikt, gaat je energierekening omlaag. En omdat je minder hard hoeft te stoken, belast je het milieu minder. Dat maakt de keuze voor gordijnen ook nog eens een milieuvriendelijke keuze, best hip toch?

Klinkt je woonkamer een beetje hol? Gordijnen doen ook veel met de akoestiek in je woonkamer. Na het plaatsen van gordijnen merk je dat de echo verdwijnt. Mooie natuurlijke geluiden dragen bij aan het gevoel van comfort, zachtheid en vriendelijkheid in je huis.

Gordijnen zijn er in heel veel soorten eigentijdse stoffen, kleuren en maten. De stoffeerders van BINNEN adviseren je graag vrijblijvend om te kijken wat er nodig is en past in jouw interieur. Gordijnen zijn echt sfeerbepalend in je inrichting dus het is zaak om er goed over na te denken. Maar of je interieur nou landelijk of strak is, gordijnen passen daarin. De uitstraling zet je neer met behulp van een eventueel dessin, een sprekende of juist neutrale kleur en de kwaliteit van de stof. Maak van je inrichting een mooi stijlvol geheel met de juiste gordijnen.

Hippe combinaties met gordijnen

En die vitrage? Dat hoeft niet. Zonwering bestaat tegenwoordig in vele soorten. Zo zijn er shutters, horizontale jaloezieën, blinds, inbetweens en meer raamdecoratie waar je uit kunt kiezen. De ramen hoeven er met gordijnen dus niet uit te zien zoals vroeger bij je oma.

Wil je meer weten over gordijnen in je huis? Of zie je liever andere zonwering in je woon- en slaapkamers terug? BINNEN in Nederland wil je graag helpen met het maken van de juiste keuze voor jouw ramen. Het is handig om na te denken over de functie en de stijl die de zonwering en/of raamdecoratie moet hebben in je huis.