maandag 26 februari 2018 | Advies

Welke vloer is geluiddempend?

Lawaai in huis, hoe los je dat op? Zorg voor geluiddemping met de juiste vloer voor de beneden- en bovenverdieping. We zetten de verschillende vloeren voor je op een rijtje als het gaat om geluiddemping.

We kennen het allemaal wel, hakken die door het hele huis klinken, kinderen die van het bed af springen of de buurvrouw die boven staat te stofzuigen. Een vloer is heel bepalend voor het geluid in je huis.

Stil in huis met tapijt

Tapijt in je huis is een stille optie. Tapijt is daarnaast ook lekker warm en zacht. Het onderhoud wordt nog wel eens als lastig gezien. Vlekken haal je niet even met de dweil weg en voor kruimels moet je een stofzuiger tevoorschijn halen.

Wil je een stille vloer met weinig onderhoud? Dat kan. In de collectie van BINNEN is meer dan tapijt te vinden. We hebben ook een keur aan harde vloeren. En hoe geluiddempend zijn vloeren van PVC, vinyl en linoleum?

PVC is een kunststof vloer en qua geluiddemping is PVC iets stiller dan laminaat. Maar PVC en laminaat zijn niet de meest stille vloeren.

Rust met vinyl en linoleum

Wil je het echt stiller in huis? Dan zijn vinyl en linoleum hele goede opties. Beiden zijn geluiddempend en gemakkelijk in onderhoud.

Vinyl lijkt qua samenstelling op PVC, maar er zijn verschillen tussen vinyl en PVC. Vinyl is zachter, soepeler en verender, waardoor trillingen gedempt worden.

Linoleum wordt gemaakt van natuurlijke en hernieuwbare grondstoffen zoals hars, jute en lijnolie. Een ecologische keuze dus. Dit materiaal staat ook bekend als heel geluiddempend.

Vloer laten leggen

Nog een laatste tip: hoe leuk het ook is om te doe-het-zelven in je vrije tijd, we raden toch aan om deze vloeren te laten leggen door specialisten op dit gebied. Het komt nogal precies.