vrijdag 09 augustus 2019 | Tips

Alles over binnenzonwering

Het type binnenzonwering, en de stof die je daarvoor kiest, hangt sterkt af van de ruimte en het doel waarvoor je deze gaat gebruiken. Er zijn verschillende opties mogelijk.

Voor de slaapkamer ligt de keuze voor verduisterende raamdecoratie voor de hand. Daarmee houd je de zon op een lome zondagochtend lekker lang buiten. De verduisterende binnenzonwering kun je eventueel ook goed combineren met een semi-transparante raamdecoratie. Want ben je eenmaal opgestaan en komt het zonlicht lekker binnenstromen in de slaapkamer, dan kun je daarmee het licht verzachten. En het biedt tegelijk privacy tegen inkijk.

In een werkkamer ligt de keuze voor een inbetween meer voor de hand. Werken bij zonlicht is prettig maar als dit te fel is kan het storend zijn. Let bij de keuze voor binnenzonwering goed op de stand van de ramen ten opzichte van de zon.

Ramen op het noorden zullen minder direct zonlicht binnenlaten dan een venster op het zuiden. Een inbetween decoratie zit, zoals de naam al doet vermoeden, precies tussen een verduisterende en transparante raamdecoratie in. Dankzij deze semi-transparante raamdecoratie wordt licht gefilterd doorgelaten.

In de woonkamer is een combinatie van verschillende materialen geschikt. Overdag is zon in de kamer heel fijn, maar 's avonds zijn privacy en weinig inkijk gewenst.

Je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor verticale jaloezieën. Door de stand gedurende de dag te veranderen, bepaal je zelf gemakkelijk hoeveel licht er binnenkomt.


Houd je van gemak en comfort? We hebben verschillende oplossingen waarmee je binnenzonwering draadloos kunt bedienen. Bijvoorbeeld de Smart Home oplossingen van Somfy. Het is zelfs mogelijk om van te voren te programmeren hoeveel licht er in de ochtend door de jaloezieën schijnt. Je hebt er geen omkijken meer naar. Wij zijn er klaar voor, kom maar op met die zon!

Welke keuze je uiteindelijk maakt, hangt natuurlijk van je eigen wensen en budget af. De adviseurs van BINNEN helpen je graag om binnen elk budget tot een prachtige oplossing te komen.