dinsdag 10 april 2018 | Tips

Gordijnen als raamdecoratie: welke stof kies je?

Gordijnen kunnen echt iets toevoegen aan het interieur. Ze kunnen een erg levendige inrichting wat kalmer maken of juist kleur toevoegen aan een hele rustige ruimte. Gordijnen bieden privacy, hebben een isolerende en geluiddempende werking en kunnen desgewenst verduisterend zijn.

Stof voor gordijnen zijn verkrijgbaar in vele kleuren, dessins en kwaliteiten. Daarbij creëer je verschillende uitstralingen door materiaalkeuze zoals een linnen- of een velvetlook. Welke plooi je kiest bepaalt eveneens het uiterlijk.

Drie merken die kwalitatief hoogwaardige gordijnstoffen hebben zijn Artelux, De Ploeg en Kendix.

Artelux draagt uit dat iedere emotie haalbaar is. Welke look je ook wilt, Artelux heeft iets passends voor je interieur. Ook is het mogelijk om eenheid en samenhang in kleur en beeld toe te passen in een ruimte. Artelux zorgt ervoor dat stoffen feilloos te combineren zijn, of je nu een effen stof met dessin wil combineren, of linnen met velvet.

Bij Kendix zijn schoonheid en kwaliteit van groot belang. Dit merk zet helemaal in op modern wooncomfort. Lichtspel, kwaliteit, kleur en materiaal bepalen dit comfort. De consument die op zoek is naar exclusieve gordijnen kan het hart ophalen tussen de stoffen van Kendix.

De Ploeg staat bekend om ambachtelijke en kwalitatief hoogwaardige stoffen. Dit merk heeft een innovatieve visie op wonen waarbij zintuiglijke waarneming een grote rol speelt. Deze stoffen wil je voelen en zien. Je wilt horen wat het met de akoestiek doet. Uiteraard wordt functionaliteit niet uit het oog verloren.

Na het kiezen van de stof speelt confectionering een grote rol. Want wil je een stoer element, dan kun je de stof aan grote ringen ophangen. Dubbele plooien met retourplooi ogen weer heel anders. De afwerking van de naden en de zijkanten geven een finishing touch aan het uiterlijk van de gordijnen.

BINNEN is in de regio specialist op het gebied van gordijnen en confectionering. Wil je weten welke gordijnen het beste in je interieur passen? Verdwaal jij tussen de waveplooien, platte plooien en verzwaringskoorden? We helpen je graag op weg met een passend advies. We meten het precies in en hangen het op. Jij hebt er geen omkijken naar.