woensdag 22 november 2017 | Tips

Tips ter inspiratie voor een nieuwe vloer of raamdecoratie

Ga je verhuizen of verbouwen en heb je inspiratie nodig voor een nieuwe vloer, andere raamdecoratie of tapijt? We geven zeven tips om inspiratie voor woningtextiel op te doen.

  • De eerste tip: maak foto’s! Maak foto’s van alles dat je mooi vindt, sla het desnoods ergens in een speciale map op je telefoon of laptop op, zodat je er gemakkelijk doorheen kunt scrollen als je het nodig hebt.
  • Denk breder dan alleen het product dat je zoekt. Kijk en zoek niet alleen naar zonwering of vloeren, want het gaat om het totaalplaatje. Je wilt immers dat de vloeren en gordijnen in jouw interieur passen. Dus bekijk hele inrichtingen en combinaties.
  • Zoek op internet naar actuele beelden. Dit doe je door bijvoorbeeld ‘interieurtrends’ met het betreffende jaartal in te tikken. Bijvoorbeeld ‘interieurtrends najaar 2018’. Bekijk ook eens plaatjes op Pinterest.

Maak een moodboard

  • Volg woonprogramma’s. Op televisie zijn diverse woonprogramma’s te volgen. Ook daar hoor je meer over de laatste trends.
  • Kijk eens om je heen bij je vrienden en vriendinnen in huis. Welke kleuren vind je mooi en waarom? Welke combinaties van kleuren of dessins spreken je aan? Wat voor gevoel geeft het jou: krijg je er energie van of brengt het juist rust?
  • Op naar de woonwinkels en woonboulevards. Daar vind je vaak ook de laatste trends en zie je de spullen ‘in levende lijve’.
  • Maak een wandeling door het bos, langs het water en door de wijk. Welke kleuren en elementen geven jou een goed gevoel? Passen deze ook in jouw inrichting? Als je bijvoorbeeld veel van hout houdt, is dat dan ook een goede optie voor je vloer? Of ga je vooral voor de kleur van hout en is op hout gelijkend PVC ook een prima optie?

Met alle bovenstaande tips heb je op een gegeven moment genoeg informatie om je eigen moodboard te maken: plak alle foto's en plaatjes op een groot papier of een stuk karton. Hierdoor wordt duidelijk wat jouw stijl en smaak is. Als je vervolgens een specialist bezoekt met je persoonlijke board, kan deze adviseur je verder helpen om de juiste keuzes te maken. BINNEN is zo'n specialist in de regio . Wil je online alvast snuffelen in onze collectie. We hebben keuze genoeg op het gebied van vloeren en ramen.