donderdag 12 december 2019 | Tips

Het kiezen van de juiste gordijnen, waar moet je dan op letten?

Tip 1: Stem je gordijnen af op de rest van je interieur. Een druk interieur gedijt goed bij rustige gordijnen, een stemmig interieur fleurt op van een toef kleur in de gordijnen. Daar kun je mee spelen.

Tip 2: Begin met de vloer en de wand.Als regel geldt: begin met de vaste elementen zoals vloer en wand en stem de keuze van je gordijnen daar op af.

Tip 3: Beoordeel eerst goed de ruimte. Kijk goed naar de ruimte; zijn de ramen klein of juist groot? Mogen de gordijnen veel aandacht trekken of juist liever niet?

Tip 4: Kies kleur bewust. Zorg voor zowel lichte als donkere kleuren in je palet. Felle kleuren doen het goed bij een grijze wand; een donker gordijn zorgt voor contrast bij een witte wand.

Tip 5: Je gordijnen als kleuraccent. Heb je veel grijs- en beige-tinten in je huis? Kies voor tenminste één levendig kleuraccent. Zeeblauwe of koraalrode gordijnen steken mooi af bij een grijze muur.

Tip 6: Wissel kleur en dessin af met neutrale tinten. Kies je voor kleur, en wilde patronen? Neem dan ook minstens een neutrale kleur die je laat terugkomen. Dat zorgt voor een stevige basis.

Tip 7: Kies voor de lange termijn. Laat je vooral inspireren door trends, maar kies voor de lange termijn. Kies een kleur die je echt mooi vindt en die goed past bij de sfeer waar je van houdt.

Tip 8: Ken het verschil tussen warme en koele tinten. Wees je bewust van koele en warme tonen in kleur, zelfs in neutrale tinten als wit, beige en grijs.

Tip 9: Pas warme en koele kleuren in de juiste ruimtes toe.Warme kleuren zorg voor sfeer, koele tinten passen beter in zakelijke ruimtes en lichte tinten maken de ruimte groter.

Tip 10: Gebruik kleurstalen. Kies voor het gebruik kleurstalen. Maak je keuze niet uit een folder of van een site, maar probeer de stalen uit in je huis. Pas dan zie je het effect van de kleur. Kom nu jouw kleurstalen halen bij onze BINNEN winkel en test deze thuis.