vrijdag 07 juni 2019 | Tips

6 Tips om de juiste raamdecoratie te bepalen

Ben je op zoek naar extra sfeer én privacy? In raamdecoratie ligt het antwoord! Maar wat zijn de opties? Het type raamdecoratie en de stof die je daarvoor kiest, hangt vooral af van de ruimte en het doel waarvoor je deze gaat gebruiken. Er zijn zoveel verschillende opties mogelijk! Met deze tips helpen we je graag op weg bij de keuze voor raamdecoratie.

TIP 1 - Jaloezieën - Strak en spannend Horizontale jaloezieën zorgen voor een mooie strakke afwerking van je interieur. Het creëert een spannend lijnenspel zonder dat de sfeer kil wordt. Uitgevoerd in hout geven ze een warme lichtinval en passen ze perfect bij zowel een lichte als een donkere kamer.

TIP 2 - Gordijnen – Warm en knus Gordijnen zijn perfecte sfeermakers en een belangrijk onderdeel van je interieur. Met gordijnen kun je verschillende sferen creëren. Een klassiek en warm interieur bereik je met warme kleuren en rijke stoffen. Een fris en licht interieur bereik je door te kiezen voor lichte tinten en neutrale stoffen.

TIP 3 – Rolgordijnen – Opgeruimde look Bijzonder functioneel én met een opgeruimde look. Er is een ruime keuze in kleur en dessin en rolgordijnen zijn heel geschikt voor een eigentijds interieur.

TIP 4 - Vouwgordijnen - Warm en stijlvol Vouwgordijnen blinken uit in eenvoud, ook visueel. Het concept is simpel: licht verminder je door het gordijn naar beneden te laten. Simpel en stijlvol, wat erg goed past bij een landelijk interieur.

TIP 5 – Dupligordijnen - Speels & strak Dupligordijnen zijn net wat speelser dan rolgordijnen, door de plooien in de stof. Met deze gordijnen kun je gemakkelijk met het licht spelen.

TIP 6 – Inbetweens – Diffuus licht Inbetweens geven de ruimte vooral overdag een mooi en diffuus licht. Deze semi-transparante gordijnen geven minder doorkijk dan vitrages. De weving en de draad van deze gordijnen is wat dikker waardoor de stof iets voller is. Geschikt voor woningen met veel zonlicht.

Wil je graag tips op maat? De adviseurs van BINNEN kijken graag mee naar jouw persoonlijke situatie voor een passende oplossing.