woensdag 24 oktober 2018 | Trends

Maak het binnen gezellig: maak je huis winterklaar

Het wordt langzaam kouder, we zijn wat minder buiten en zoeken de warmte op. Ben jij ook al bezig met het winterklaar maken van jouw huis? We geven je graag wat tips om van je woonkamer een ‘warm nest’ te maken die jou gezelligheid biedt tijdens het winterse weer.

In de winter zijn we op zoek naar een knusse, warme sfeer tijdens de donkere dagen. We zoeken de gezelligheid op en passen onze woonkamer daar op aan.

Onze interieurtips voor de winter

  • Ga voor zachte, warme materialen. Denk aan een mooi zacht vloerkleed in je woonkamer. Dit nodigt uit om er lekker met blote voeten op te lopen. Maar ook plaids op de bank geven deze zachte warme sfeer.
  • Voeg wat extra accessoires toe. Extra accessoires zorgen voor meer gezelligheid. Hou het wel een beetje in balans, overdaad schaadt. Bouw het eventueel rustig op, zodat je weet waar je eigen grenzen liggen. Een ruimte onrustig maken, zorgt namelijk niet voor die warmte en gezelligheid. Begin bijvoorbeeld met wat extra kussens op de bank.
  • Natuurlijke materialen passen beter dan industriële materialen in een winterklaar huis. Dat betekent niet dat je het hele huis vol pompoenen hoeft te zetten. Hout wordt in tegenstelling tot rvs als gezellig en warm ervaren. Een rieten mand kan al heel wat in sfeer toevoegen. Houten lamellen voor de ramen geven ook zeker een sfeer.
  • Verlichting doet heel veel voor de sfeer in een winterklaar huis. Kaarslicht is veel gezelliger dan fel licht. Wanneer je lampen op je muur richt in plaats van de kamer in, wordt geeft het ook een meer knusse sfeer. ’s Avonds lekker de gordijnen dicht en gezellig licht aan.
  • Geuren en kleuren zijn stemmingmakers. Warme geuren zoals appelkaneel, chocolade en vanille passen beter in een winterklaar huis dan bijvoorbeeld frisse citrusgeuren. En warme natuurlijke kleuren zijn ook heel welkom. Denk aan groen-, oranje- en bruintinten.

Raam en vloer winterklaar

Wil jij je huis winterklaar maken en ben je op zoek naar producten voor je vloer of raam? BINNEN helpt je graag verder op weg. Kom langs of neem contact op.